2 Mayıs 2011 senesinde, Türkiye’nin en çok izlenen İslami platformu fussilet Kuran Merkezi ile başladığımız yolculuğumuza 26 Ocak 2020 itibari ile Fussilet Vakfı’nı da ekledik. Artık Fussilet Kur’an’ı Anlama, Anlatma Ve Yardım Vakfı olarak, Kur’an-ı Kerim’i, “fussilet Kuran Merkezi” adıyla, milyarlarca insana anlayarak dinleme, heyecan verici bir şekilde izleme imkanı sunabilmek için, çalışmalarımızı farklı dillerde hazırladığımız mealli Kur’an videoları ile düzenli olarak sürdürmekteyiz.

Şimdi sizler de, İslam’ın en önemli ve en değerli vazifesi olan tebliğ çalışmalarımıza yapacağınız bağışlar ile bu büyük hayra ortak olabilir, dünyayı hep birlikte değiştirebiliriz.

Biz dünyayı değiştirirken bizimle birlikte olun. İyilikte Yarışmak için Fussilet Vakfı’nda buluşalım.

Başarımız Allah’ın yardımı iledir.

fussilet Kuran Merkezi

2011 senesinden bu yana, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olarak, okuyuş ile yüzde yüz eş zamanlı Kur’an meali çevirisi yapılan ve tüm dünyadan görüntüleme almadık tek bir kara parçası dahi bırakmadan, yüz milyonlarca kişi tarafından izlenen fussilet Kuran Merkezi, Fussilet Vakfı bünyesinde, Kur’an-ı Kerim’i milyarlarca insana anlayarak dinleme, heyecan verici bir şekilde izleme imkanı sunabilmek için mücadele vermektedir.

Hizmetler

Fussilet Vakfı, alt kuruluşu olan fussilet Kuran Merkezi ile pek çok dilde Türkçe mealli Kur’an videoları hazırlamaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu videolar web sitemiz, YouTube kanallarımız ve videolarımızı yayınlayan pek çok yerel ve ulusal uydu kanalı üzerinden her gün yüz milyonlarca insana ulaşmaktadır.

Ayrıca takipçilerimiz, “Kur’an Videosu İndir” sayfamız üzerinden videolarımızı tamamen ücretsiz bir şekilde bilgisayarlarına indirip tablet ve telefon gibi mobil cihazlarına yükleyerek internet olmasa dahi her an her yerden özgürce seyredebilmektedirler.

Bunun yanı sıra zaman zaman dünyanın en sevilen ve en tanınmış hafızlarını ülkemize davet ederek çeşitli Kur’an programları düzenlemekteyiz.

Şimdi bunların yanında, iyiliği her yere ulaştırma adına çeşitli yardım faaliyetleri organize etmekteyiz.

Vakfımızın İsmi

Fussilet Vakfı İsmini Fussilet Suresi’nin üçüncü ayetinde geçen “Fussilet – Açıklanmış” ifadesinden almaktadır.

Biz de, Allah’ın “Apaçık Kitap” diyerek insanlığa yol gösterdiği bu Kur’an’ı tüm dünya insanlarına anladığı dilde ve heyecan verici bir şekilde ulaştırabilmek için elimizden geldiğince çalışacağız.

Video Meal Kaynakları

Web sitemizdeki Türkçe mealli Kur’an videoları, günümüzün en akıcı ve anlaşılır meali olan Fussilet Vakfı Kur’an-ı Kerim Türkçe Meali ile hazırlanmıştır.

Fussilet Vakfı meali hazırlanırken başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere Diyanet Vakfı, Ömer Nasuhi Bilmen, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Tefhim-ul Kur’an, Fizilal-il Kur’an gibi farklı meal çalışmaları referans alınmıştır.